Een stukje historie, de oorsprong van dit fantastische evenement

Stichting Concours Hippique Geldrop (SCHG)werd op 23 augustus 1983 opgericht.
Aanleiding hiervoor was de verbouwing van Manege Meulendijks, wat men met een feestelijk, meerdaags springconcours wilde vieren.

De organisatoren van het eerste uur waren Antoon Meulendijks, die na 40 jaar nog altijd actief is in het bestuur, Theo van Lierop (Voorzitter), Theo vd Boogaard, Gerrit Tielemans, Tiny Thijsen, Michael van Santvoort en Greet Tielemans. Tony van Litsenburg en Jan Reusien waren bij de organisatie betrokken namens de EGRJV.

Vanaf 1997 werd besloten om de vier dagen springen uit te breiden tot een 10-daags evenement. De wedstrijdweekenden tussen Stichting Concours Hippique Geldrop en Ponyclub de Geldropse Jagertjes werden vanaf toen gevuld met andere paardensportactiviteiten, zoals dressuur en mennen.

In 2004 wordt de Stichting Geldrop Hippique als overkoepelende organisatie voor het gehele evenement opgericht. Tot op heden hebben 5 verenigingen hier zitting in. Zij dragen ieder voor zich zorg voor de organisatie en het verloop van hun onderdeel van Geldrop Hippique. Samen met de overkoepelende organisatie en een groot aantals sponsors, vrijwilligers en andere betrokkenen wordt zo jaarlijks een fantastisch evenement gerealiseerd!

Sinds het begin thuis in Ruitersportcentrum Manege Meulendijks heeft de familie Meulendijks een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het evenement.
Daarnaast zijn er tientallen vrijwillilgers, die de paardensport een warm hart toedragen en zich belangeloos inzetten. Een goede accommodatie, sfeer en mooie wedstrijden: dat is het doel dat de organisatie zich elk jaar weer stelt!

Foto impressie

De organisatie van Geldrop Hippique kan terugkijken op vele geweldige edities. Prachtige wedstrijden, alle disciplines vertegenwoordigd en een prima ambiance zijn de ingrediënten die Geldrop Hippique zo mooi maken. Ook dit jaar bent u van harte welkom om dit hippische evenement bij te wonen als ruiter of als bezoeker. Bekijk hieronder de foto-impressies van eerdere edities van Geldrop Hippique.

2023 Vaulting & Showteam de Heerevelden

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2009

2008

2007